Leesgroep ‘Aldus sprak de Boeddha’

Vanaf zondag 8 september start een Leesgroep. Eens in de maand komen we op zondagochtend bij elkaar en bespreken samen een deel van het boek: “Aldus sprak de Boeddha”. Ook zullen we samen mediteren.

“Aldus sprak de Boeddha” bevat een bloemlezing van teksten uit de Pali-canon, een verzameling vroegboeddhistische toespraken van de Boeddha. Het boek behandelt de leer en het leven van de historische Boeddha, Siddhattha Gotama, aan de hand van bekende passages uit de Pali-canon. In het boek komen de centrale begrippen van de boeddhistische leer aan de orde (zoals de vier edele waarheden, het achtvoudig pad en afhankelijk ontstaan), die worden uitgelegd aan de hand van citaten uit de oude soetra’s.

Je leest steeds thuis een deel van het boek, waarna we dit gezamenlijk bespreken. Ieder neemt actief deel op zijn of haar eigen niveau. We praten over wat ons aanspreekt, wat we herkennen, wat irritatie oproept, of wat we niet begrijpen. We leggen een link met ons dagelijks leven, bevragen elkaar en verhelderen waar nodig voor en met elkaar de tekst. De leesgroep zal bestaan uit maximaal 12 personen, dus geef je gauw op.

Data: 8 sept, 20 okt, 17 nov, 15 dec, 12 jan, 9 feb, 9 maart, 6 april, 15 juni.

Tijd: van 10.00 tot 13.00 uur (inclusief koffie/theepauze).

Kosten: 180 euro voor 9 bijeenkomsten. Dana is welkom. Korting of een beroep op het solidariteitsfonds is mogelijk.

Inschrijving: open voor iedereen die Leren Mediteren heeft afgerond. De inschrijving sluit op 1 september. Heb je vragen, neem dan contact op met anjaschornagel@ziggo.nl.

Wees welkom!