Avond van de beoefening

 

Als je je boeddhistische beoefening een vervolg wilt geven, dan zijn de avonden van de beoefening heel geschikt. Samen met andere meer en minder ervaren beoefenaars vormen we de sangha (gemeenschap van beoefenaars), waar we onze beoefening verdiepen. Het is een interactieve avond die openstaat voor iedereen die tenminste de module Leren Mediteren heeft gevolgd.

Je boeddhistische ontwikkeling begint bij het kennisnemen van de boeddhistische leer. Daar is de leergang meditatie en boeddhisme vooral op gericht. Daarna volgt het je eigen maken van de theorie. De avond van de beoefening is hier bij uitstek geschikt voor. Dit is de plek om te oefenen met de opgedane kennis, om (zelf)onderzoek te doen en om te experimenteren zodat de leer kan indalen in je leven. Dit alles doe je in een goede sfeer samen met de andere deelnemers aan de avonden. Je vindt hier mede-beoefenaars, waarmee je open en eerlijk aan je beoefening kunt werken en aan de toepassing daarvan in je dagelijks leven. Je hoeft het niet ‘alleen’ te doen!

Avond van de beoefening op maandag en/of donderdag

Na de zomervakantie gaan we vanaf september 2022 op de donderdagavond aan de slag met de zeven factoren van ontwaken, ook wel de zeven factoren van verlichting genoemd: opmerkzaamheid, onderzoek, energie, vreugde, rust, concentratie en gelijkmoedigheid. We doen dat aan de hand van teksten van verschillende auteurs.

Vanaf 10 november 2022 starten we, wederom op de donderdagavond, met een verdiepingsgroep waarin we het boek Batchelor, Boeddhisme zonder geloof gaan behandelen.