Avond van de beoefening

 

Als je je boeddhistische beoefening een vervolg wilt geven, dan zijn de avonden van de beoefening heel geschikt. Samen met andere meer en minder ervaren beoefenaars vormen we de sangha (gemeenschap van beoefenaars), waar we onze beoefening verdiepen. Het is een interactieve avond die openstaat voor iedereen die tenminste de module Leren Mediteren heeft gevolgd.

Je boeddhistische ontwikkeling begint bij het kennisnemen van de boeddhistische leer. Daar is de leergang meditatie en boeddhisme vooral op gericht. Daarna volgt het je eigen maken van de theorie. De avond van de beoefening is hier bij uitstek geschikt voor. Dit is de plek om te oefenen met de opgedane kennis, om (zelf)onderzoek te doen en om te experimenteren zodat de leer kan indalen in je leven. Dit alles doe je in een goede sfeer samen met de andere deelnemers aan de avonden. Je vindt hier mede-beoefenaars, waarmee je open en eerlijk aan je beoefening kunt werken en aan de toepassing daarvan in je dagelijks leven. Je hoeft het niet ‘alleen’ te doen!

Modules

Vanaf maart start een verdiepingsgroep op de donderdagavond.  Als je je aanmeldt dan vragen we je om je te committeren aan de gehele reeks avonden. Verder is het de bedoeling dat je op je eigen manier en eigen niveau actief deelneemt, door de hoofdstukken te lezen, je ervaringen te delen en door samen met een andere deelnemer een deel van een avond voor te bereiden of een vraag over een hoofdstuk uit het boek voor te bereiden. Zo geven we met deelnemers en begeleiders gezamenlijk vorm en invulling aan de avonden.  

Avond van de beoefening op donderdag

Op de donderdagavonden lezen we gezamenlijk een ander boek: ‘Compassie en leegte’ van Bhikkhu Analayo. Qua thematiek sluit het boek goed aan op ‘Alles hier is welkom’ van Pema Chödrön, het boek dat we afgelopen najaar hebben gelezen. Het heeft wel een wat ander karakter. Daar waar Chödrön haar onderricht erg toegankelijk maakt, gelardeerd met voorbeelden uit het dagelijks leven, daar baseert Analayo zich op de oude teksten uit de vroegboeddhistische leerredes. Geschikt voor iedereen die wel zin heeft in wat verdieping.
Meer informatie vind je via deze link