Vervolg en Verdieping

 

Als je je boeddhistische beoefening een vervolg wilt geven, dan zijn de donderdagavonden heel geschikt. Samen met andere meer en minder ervaren beoefenaars vormen we de sangha (gemeenschap van beoefenaars), waar we onze beoefening verdiepen. Het is een interactieve avond die openstaat voor iedereen die tenminste de module Leren Mediteren heeft gevolgd.

Je boeddhistische ontwikkeling begint bij het kennisnemen van de boeddhistische leer. Daar is de leergang meditatie en boeddhisme vooral op gericht. Daarna volgt het je eigen maken van de theorie. De donderdagavonden zijn hier bij uitstek geschikt voor. Dit is de plek om te oefenen met de opgedane kennis, om (zelf)onderzoek te doen en om te experimenteren zodat de leer kan indalen in je leven. Dit alles doe je in een goede sfeer samen met de andere deelnemers aan de avonden. Je vindt hier mede-beoefenaars, waarmee je open en eerlijk aan je beoefening kunt werken en aan de toepassing daarvan in je dagelijks leven. Je hoeft het niet ‘alleen’ te doen!

Modules

Er worden op de donderdagavond vijf verschillende modules aangeboden. De thema’s van de modules zijn nog niet bekend, deze worden op de website en via de mail gecommuniceerd. Je kunt je aanmelden voor een hele module via de aanmeldpagina. Maar je kunt ook per keer deelnemen en dan is aanmelden niet nodig.

Stilte-avonden

In alle schoolvakanties en in juli en augustus bestaan de
donderdagavonden uit drie meditaties achter elkaar in stilte.

Praktisch

Elke donderdag 19.30 – 22.00 uur. In schoolvakanties en de maanden
juli en augustus 19.30 – 21.00 uur.

Minimale bijdrage in de kosten: € 10,- per avond (in één keer voor meer avonden of per module betalen kan ook), bij voorkeur overmaken op NL17 TRIO 0198 5431 15, t.n.v. Boeddhistisch Centrum Haaglanden, o.v.v. ‘donderdag’. 25% korting op vertoon van je studentenkaart of ooievaarspas.