Brahma-vihara weekend: 17 & 18 juni

In het weekend van 17 & 18 juni organiseren we een meditatieweekend met als thema de vier brahma-vihara’s (metta, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid). De brahma-vihara’s, zijn positieve geestesgesteldheden of hartkwaliteiten. Hun beoefening leidt tot diepgaand geluk, dat niet afhankelijk is van uiterlijke omstandigheden.

Tijdens het weekend worden korte inleidingen gegeven, zullen we veel mediteren en in kleine groepjes uitwisselen over onze meditatie-ervaring. We zijn deels in stilte.

Voor wie?

Voor iedereen die de module Leren Mediteren & Kennismaken heeft gevolgd. We gaan er vanuit dat je bekend bent met de beoefening van de vier brahma-vihara’s. Wanneer je deze niet eerder hebt beoefend, dan raden we je aan om deel te nemen aan de Avond van de beoefening over de brahma vihara’s die van start gaat op donderdag 11 mei. Neem bij twijfel contact op met Pauline of Femke.

Praktische informatie

  • Data:                                 17 & 18 juni 2023
  • Tijd:                                   9.15 (inloop), 9.45 – 21.00 (za 17 juni) en 9.00 – 16.00 (zo 18 juni)
  • Lunch en avondeten:    We vragen je om zelf lunch mee te nemen. Voor het avondeten zoeken we een of meerdere vrijwilligers die voor de hele groep een maaltijdsoep willen meenemen.
  • Aanmelding:                    Via de website
  • Minimale bijdrage in de kosten: € 60,- (een hoger bedrag is zeer welkom).

Ooievaars/studentenkorting van 25% mogelijk. Ook kun je een beroep doen op het solidariteitsfonds als je inkomen ontoereikend is. Neem dan contact op via solidariteitsfonds@bchaaglanden.nl.