Filmavond BCH: Silence of the Tides

Terug van wegeweest: de BCH Filmavond! Op 25 maart kun je aan de Uilebomen 55 kijken naar de film: Silence of the Tides. Klik hier voor de trailer.

Silence of the Tides is een cinematografisch portret van de Waddenzee en werd door Sofia Opfer (Bodhitv) een ‘intense meditatieve ervaring’ genoemd.

In de film staat de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal (werelderfgoed en het grootste ononderbroken intergetijdengebied ter wereld). Silence of the Tides ademt in en uit met de getijden en verkent de breekbare relatie tussen mens en natuur. Het is een film die ademhaalt, aldus de makers. Zonder toegevoegde muziek of commentaarstem biedt de film een hypnotiserende blik op de cycli van de seizoenen en op contrasten: leven en dood, storm en stilte, natuur en industrie, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Een film die raakt aan boeddhistische thema’s als vergankelijkheid en de verbondenheid van alle levende wezens.

Datum: 25 maart 2023

Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, start film: 19.30 uur. Na afloop praten we na onder het genot van een hapje en (alcoholvrij) drankje.

Bijdrage in de kosten: op basis van dana (denk aan minimaal 7,50 euro).

Aanmelden: Tot uiterlijk zaterdagochtend  25 maart via de aanmeldpagina. NB. De capaciteit is beperkt.

Introducees zijn bij deze activiteit welkom. Helpen? We zijn nog op zoek naar 1 of 2 mensen die op de avond zelf willen helpen met het klaarzetten vooraf en opruimen na afloop. Meld je daarvoor alsjeblieft bij Sergio Irausquin via email slirausquin@gmail.com.