Dinsdag 8 maart 2022: module 3, Grondslagen van het boeddhisme

In deze module behandelen we de praktische toepassingen in ons dagelijks bestaan van de volgende thema’s: De Vier Edele Waarheden, Het Edele Achtvoudige Pad, Wijsheid en Compassie, Karma en Wedergeboorte. Verder besteden we in deze module aandacht aan meditatie-instructie over de ademhalingsmeditatie en de metta bhavana (zie Meditatie).

Praktisch

  • Veiligheid: we volgen binnen BCH de regels van het RIVM inzake COVID-19. 
  • Vereisten: module 1 of Leren Mediteren moet zijn gevolgd om mee te kunnen doen aan deze cursus.
  • Programma: dinsdagavond 8 • 15 • 22 • 29 maart, 5 • 12 • 19 april 2022 (7 bijeenkomsten)
  • Kosten: bijdrage in de kosten is € 87,50 (meer geven mag ook), inclusief lesmateriaal. Wij bieden 25% korting op vertoon van studentenkaart of Ooievaarspas (je kunt een afbeelding uploaden bij het aanmelden).
  • Tijd: dinsdagavond 19:30 – 22:00 uur
  • Locatie: Uilebomen 55, Den Haag
  • Aanmelden: via de aanmeldpagina.
  • Overige: Er zijn meditatiekussens en bankjes in diverse maten aanwezig; deze hoef je niet zelf mee te nemen. Loszittende kleding en (bij koud weer) warme sokken zijn aan te raden. Op de Uilebomen geldt ook ‘s avonds betaald parkeren. Je kunt bij alle parkeerautomaten betalen met je bankpas, creditcard of mobiele telefoon (details: website Gemeente Den Haag). Fietsen kunnen worden geparkeerd aan de Nieuwe Haven.

Leergang meditatie & boeddhisme

De Leergang meditatie & boeddhisme is een leergang van vijf modules. De lessen worden ondersteund met cursusmateriaal en geven een goede kennismaking met de verschillende basisprincipes van meditatie, de boeddhistische leer en de beoefening daarvan. Op elke bijeenkomst wordt gemediteerd en vervolgens na de theepauze op een van de thema’s ingegaan door middel van een korte inleiding en vraag en antwoord. Tijdens alle lessen in iedere module wordt gemediteerd.