Dinsdag 11 mei: module 5 | De leerredes van de Boeddha

Je maakt kennis met traditionele leerredes (soetra’s) uit de diverse boeddhistische tradities en hoe deze te bestuderen. Aan bod komen o.a. het Sutta Nipata, het Dhammapada, de Bodhicaryavatara en de Prajnaparamita. Verder besteden we in deze module aandacht aan meditatie-instructie over de ademhalingsmeditatie en de metta bhavana (zie Meditatie).

Praktisch

  • Veiligheid: we volgen binnen BCH de regels van het RIVM inzake COVID-19. Lees onze maatregelen hier.
  • Vereisten: module 1 of Leren Mediteren moet zijn gevolgd om mee te kunnen doen aan deze cursus.
  • Programma: dinsdagavond  11 • 18 • 25 mei, 1 • 8  • 15  • 22 • 29 juni 2021
  • Kosten: bijdrage in de kosten is € 100,- (meer geven mag ook), inclusief lesmateriaal. Wij bieden 25% korting op vertoon van studentenkaart of Ooievaarspas (je kunt een afbeelding uploaden bij het aanmelden).
  • Tijd: dinsdagavond 19:30 – 21:30 uur
  • Locatie: afhankelijk van de maatregelen online of in het pand van BCH aan de Uilebomen. 
  • Aanmelden: via de aanmeldpagina.

Leergang meditatie & boeddhisme

De Leergang meditatie & boeddhisme is een leergang van vijf modules. De lessen worden ondersteund met cursusmateriaal en geven een goede kennismaking met de verschillende basisprincipes van meditatie, de boeddhistische leer en de beoefening daarvan.