Update coronavirus

Beste vrienden van BCH,

Zoals jullie misschien al verwachtten, blijft BCH helaas nog een tijdje gesloten. Maar dat betekent niet dat er niets gebeurt in de BCH sangha!

Zo is er momenteel een ‘avond van de beoefening’ aan de gang, module 5 start binnenkort , de woensdagochtend meditatiemaatjes komen in gedachten iedere week bij elkaar en last but not least: er is iedere ochtend een online meditatiesessie te volgen dankzij de inzet van een aantal enthousiaste sanghaleden.

Ook de komende tijd gaan we hiermee vrolijk verder. Hieronder zie je wat er de komende tijd op de agenda staat. Het is best veel, hopelijk heb of maak je tijd om het te lezen en je in te schrijven voor één van de activiteiten. Graag tot ziens!

Omdat onze vaste lasten voor het pand gewoon doorlopen, is een donatie voor BCH zeer welkom. NL17 TRIO 0198 5431 15 tnv Boeddhistisch Centrum Haaglanden. Bij voorbaat dank!

Dan tot slot zorg goed voor jezelf en voor elkaar. 

Namens het bestuur en de begeleiders,

Anna, Karin en Anja

• Online ochtendmeditatie

Deze gaat door tot aan de zomervakantie! Iedere ochtend heb je de gelegenheid om samen met anderen online via Zoom te mediteren. (ma t/m vr 8.00-8.30 u; za 10.00-10.45 u; zo 10.00-10.30 u) Ook als je nog niet eerder geweest bent, ben je van harte welkom om eens aan te haken. Op even dagen doen we de Metta Bhavana, op oneven dagen het Gewaarzijn van de ademhaling. Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Je kunt gewoon vlak van tevoren gebruik maken van de link die je via de informatiemail hebt ontvangen.

Woensdag ochtend meditatie 

Voor de vroege vogels op woensdagochtend van 7.15 -8.00 uur. Deelnemers mediteren tegelijkertijd thuis en ontvangen iedere week een inspiratiemail van Wim. Wil je hier aan meedoen stuur dan een mailtje aan wim@bchaaglanden.nl

• module 5 | De leerredes van de Boeddha

Op 12 mei start op de dinsdagavond module 5. Je maakt kennis met traditionele leerredes (soetra’s) uit de diverse boeddhistische tradities en hoe deze te bestuderen. Aan bod komen o.a. het Sutta Nipata, het Dhammapada, de Bodhicaryavatara en de Prajnaparamita. Verder besteden we in deze module aandacht aan meditatie-instructie over de ademhalingsmeditatie en de metta bhavana (zie hiervoor ook dit nieuwsbericht).