Zaterdag 30 maart: Plant’aardig’ koken

‘Ik neem mij voor af te zien van het nemen van leven’ is de eerste ethische richtlijn die we iedere bijeenkomst bij BCH reciteren. Dit verbreden we in de lessen tot ‘Ik neem mij voor zo schadevrij mogelijk te leven’. Plantaardig eten is een mogelijkheid om hier handen en voeten aan te geven. Je vermijdt het gebruik van dierproducten en bovendien bespaar je behoorlijk op je CO2 uitstoot. In deze cursus van drie zaterdagen gaan we samen ontdekken hoe leuk, lekker en gemakkelijk de veganistische keuken is. We eten de bereidde gerechten gezamenlijk op. De cursus wordt ingebed in je boeddhistische beoefening. Koken en eten lenen zich uitermate goed om aandacht, tevredenheid en liefdevolle vriendelijkheid te oefenen.

• Een cursus veganistisch koken gegeven door Karin.

• Zaterdag 30 maart, 25 mei en 6 juli van 14.00 tot 19.30 uur.

• Minimale bijdrage in de kosten (inclusief ingrediënten): 45 euro (25% ooievaars/studentenkorting) Aanmelden via de website.

• Alleen toegankelijk voor mensen die ten minste Leren Mediteren hebben gevolgd.

We willen het geleerde in de praktijk brengen op het grote BCH jubileumfeest in september. Het plan is om met de deelnemers van de cursus de catering te verzorgen. Dus als je deelneemt zou het heel mooi zijn als je vrijdag 27 en/of zaterdag 28 september mee kunt helpen met de voorbereidingen.