Donderdag 10 januari 2019: module 6 | Vervolg en Verdieping

Als je je boeddhistische beoefening een vervolg wilt geven, dan zijn de donderdagavonden heel geschikt. Samen met andere meer en minder ervaren beoefenaars vormen we de sangha (gemeenschap van beoefenaars), waar we onze beoefening verdiepen. Het is een interactieve avond die openstaat voor iedereen die tenminste de module Leren Mediteren heeft gevolgd.

Je boeddhistische ontwikkeling begint bij het kennisnemen van de boeddhistische leer. Daar is de leergang meditatie en boeddhisme vooral op gericht. Daarna volgt het je eigen maken van de theorie. De donderdagavonden zijn hier bij uitstek geschikt voor. Dit is de plek om te oefenen met de opgedane kennis, om (zelf)onderzoek te doen en om te experimenteren zodat de leer kan indalen in je leven. Dit alles doe je in een goede sfeer samen met de andere deelnemers aan de avonden. Je vindt hier mede-beoefenaars, waarmee je open en eerlijk aan je beoefening kunt werken en aan de toepassing daarvan in je dagelijks leven. Je hoeft het niet aleen te doen!

Module 6

Vanaf 10 januari start een volgende extra module van de serie Vervolg en Verdieping: De Module van de vijf ethische richtlijnen. Iedere donderdagavond (19.30-22.00 uur) ben je welkom om een vervolg te geven aan je boeddhistische beoefening. De volgende module (januari en februari) staat in het teken van de vijf ethische richtlijnen. Hoe breng je boeddhistische principes in de praktijk, in je dagelijks leven; op je werk, thuis, in de omgang met vrienden en familie? De vijf ethische richtlijnen bieden je hierbij helderheid en je eigen ervaringen staan in deze module centraal.

Als je deze periode heel intensief wilt oefenen, kun je meedoen aan de gehele stadsretraite (zie de flyer), je kunt er ook voor kiezen om aan 1 of meerdere donderdagavonden van de stadsretraite deel te nemen. Voor de gehele module is de minimale bijdrage in de kosten 60 euro, voor losse avonden 10 euro.

Praktisch

  • Vereisten: module 1 of Leren Mediteren moet zijn gevolgd om mee te kunnen doen aan deze cursus.
  • Programma: module 6: donderdagavond 10 • 17 • 24 • 31 januari, 14 • 21 februari 2019 (6 bijeenkomsten). De rest van het jaar wekelijks op donderdag.
  • Kosten: € 10,- per avond (in één keer voor meerdere avonden betalen kan ook), bij voorkeur overmaken op NL17TRIO0198543115 t.n.v. Boeddhistisch Centrum Haaglanden o.v.v. ‘donderdag’, of eventueel contant in de danaschaal in het centrum. Deelnemers in het bezit van een ooievaarspas betalen € 7,50 per avond.
  • Tijd: donderdagavond 19:30 – 22:00 uur (in de maanden juli en augustus van 19:30 tot 21:30 uur)
  • Locatie: Uilebomen 55, Den Haag
  • Aanmelden: via de aanmeldpagina.
  • Overige: Er zijn meditatiekussens en bankjes in diverse maten aanwezig; deze hoef je niet zelf mee te nemen. Loszittende kleding en (bij koud weer) warme sokken zijn aan te raden. Op de Uilebomen geldt ook ’s avonds betaald parkeren. Je kunt bij alle parkeerautomaten betalen met je bankpas, creditcard of mobiele telefoon (details: website Gemeente Den Haag). Fietsen kunnen worden geparkeerd aan de Nieuwe Haven.

Leergang meditatie & boeddhisme

De Leergang meditatie & boeddhisme is een leergang van vijf modules. De lessen worden ondersteund met cursusmateriaal en geven een goede kennismaking met de verschillende basisprincipes van meditatie, de boeddhistische leer en de beoefening daarvan. Op elke bijeenkomst wordt gemediteerd en vervolgens na de theepauze op een van de thema’s ingegaan door middel van een korte inleiding en vraag en antwoord. Tijdens alle lessen in iedere module wordt gemediteerd.