Woensdag 9 mei 2018: Mindfulness Plus

In de achtweekse training MindfulnessPlus oefenen we met aandacht, of – zoals we het binnen BCH noemen – Sati.

Waar we in onze cultuur vooral vanuit ons hoofd leven, gaan we in deze training oefenen om dat wat meer vanuit het lichaam en het hart te doen. En niet alleen tijdens de bijeenkomsten, maar ook of juist tijdens onze dagelijkse bezigheden. Die switch van hoofd naar hart vergt inzet. De training is dan ook meer dan ‘alleen’ het aanwezig zijn tijdens de acht bijeenkomsten.  Omdat we streven naar voortdurende aandacht (mindfulness of sati) is het dagelijks oefenen – aan de hand van een werkboek – een belangrijk onderdeel van de training. De meditaties (thuis en tijdens de bijeenkomsten) en uitwisseling van ervaringen staan centraal. Toewijding is hierbij – zoals bij beoefening van Satipatthana – een belangrijk kenmerk.

De training is gebaseerd op de methode van Jon Kabat-Zinn.

Praktisch

  • Deze avond is toegankelijk voor diegenen die minimaal Leren Mediteren gevolgd hebben.
  • Programma: woensdagavond 9 • 16 • 23 • 30 mei, 6 • 13 • 20 • 27 juni 2018 (8 bijeenkomsten)
  • Tijd: 19:00 – 21:15 uur (inloop met koffie en thee om 18:30 uur)
  • Kosten: bijdrage in de kosten is € 100,- (meer geven mag ook), inclusief werkboek. Wij bieden 25% korting op vertoon van studentenkaart of Ooievaarspas (je kunt een afbeelding uploaden bij het aanmelden).
  • Locatie: Uilebomen 55, Den Haag
  • Aanmelden: vanaf 6 weken voor aanvang van de cursus via de aanmeldpagina.
  • Maximum aantal deelnemers: 10.
  • Overige: Er zijn meditatiekussens en bankjes in diverse maten aanwezig; deze hoef je niet zelf mee te nemen. Loszittende kleding en (bij koud weer) warme sokken zijn aan te raden. Op de Uilebomen geldt ook ’s avonds betaald parkeren. Je kunt bij alle parkeerautomaten betalen met je bankpas, creditcard of mobiele telefoon (details: website Gemeente Den Haag). Fietsen kunnen worden geparkeerd aan de Nieuwe Haven.