Zaterdag 9 september 2017: leesgroep Aldus sprak de Boeddha

aldussprakdeboeddhaeen bloemlezing uit de Pali Canon

In het boek ‘Aldus sprak de Boeddha‘ (te bestellen bij Uitgeverij Asoka) zijn de teksten thematisch geordend rond het leven en de leer van de historische Boeddha. Het leven van Siddhattha Gotama wordt verteld aan de hand van markante passages uit de canon, en de centrale begrippen van de boeddhistische leer, de vier edele waarheden, wedergeboorte, afhankelijke oorsprong, worden uitgelegd door de Boeddha zelf, door middel van zorgvuldig geselecteerde citaten uit de oude soetra’s.

Dit boek biedt een goede inleiding in het (leren) lezen van boeddhistische teksten en geeft ook inzicht in de historische context van het ontstaan van de schriftelijke boeddhistische canon. Tijdens de 10 bijeenkomsten lezen en bespreken we telkens een deel van het boek met elkaar.

Praktisch

  • Deze leesgroep is alleen toegankelijk voor deelnemers die Leren Mediteren of module 1 van de leergang meditatie & boeddhisme hebben gevolgd (minimale deelname: 5 deelnemers).
  • Programma: 9 september • 7 oktober • 18 november • 9 december 2017 • 13 januari • 10 februari • 10 maart • 7 april • 12 mei • 9 juni 2018 (10 bijeenkomsten)
  • Tijd: 10:00 tot 13:00 uur
  • Locatie: Uilebomen 55, Den Haag
  • Kosten: bijdrage in de kosten € 150,- (meer geven mag ook)
  • Aanmelden: vanaf 6 weken voor aanvang van de cursus via de aanmeldpagina.